SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI

Üniversitemizde ”Geçmişten Günümüze Likya Olympos’u Kazıları” İsimli Konferans Gerçekleştirildi

Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi. Seçkin Evcim tarafından ‘’Geçmişten Günümüze Likya Olympos’u Kazıları’’ isimli konferans gerçekleştirildi.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin’in, akademisyenlerin ve öğrencilerin katıldığı ve Üniversitemiz Arkeo Sanat Kulübünün destekleriyle gerçekleştirilen konferansta Dr. Öğr. Üyesi. Seçkin Evcim, 2000 yılından bu zamana kadar kapsamlı olarak yürütülen Antalya-Olympos kazısında uygulanan yöntemler, araştırmaya konu olan yapılar ve kent dokusu hakkında bilgiler sunarak kazı alanında bulunan çoğu buluntuyu görselleri ve çizimleriyle birlikte ayrıntılı olarak gösterdi. Ayrıca konferansta kazı çalışmalarının devam ettiği Olympos kentinde şimdiye dek ulaşılan bulguların Sanat Tarihi ve Arkeoloji alanı içerisindeki yeri ve önemi üzerine fikirler katılımcılarla paylaşıldı.  

Konuşmalarının ardından Dr. Öğr. Üyesi. Seçkin Evcim’e, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergin Akçin’in teşekkür belgesini takdimi ile konferans sona erdi.

ODÜ Basın


Eklenme Tarihi : 05-04-2019 12:41:28