SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI

Astrofizikçi Umut Yıldız ODÜ’de

Amerika Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) 4 Türk çalışanından biri olan Ordulu Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Üniversitemiz Astronomi Kulübü tarafından düzenlenen programda öğrenciler ile buluştu.

Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadık Kılıç, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Kenan Şahin, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız tarafından gerçekleştirilen “Derin Uzayda Bilim” konulu konferansta Yıldız, uzay araştırmaları konusunda bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Yaşam koşullarının daha da kötüleştirilmediği takdirde dünyanın maksimum yaşam süresinin 5 milyar yıl olduğunu söyleyen Astrofizikçi Yıldız, “Yıldızlar nasıl oluşuyor, gezegenler nasıl oluşuyor? Bunların içerisinde neler mevcut? Dünyada ki sular nasıl meydana geliyor? gibi soruların biz araştırmalarını yapıyoruz. Güneş sistemimizde ve hayatın içinde aslında merak ettiğimiz birçok şeyi orada araştırıp öğrenmeye çalışıyoruz” dedi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferans soru- cevap şeklinde ilerledi. Yıldız, karadelik, derin uzay, marsta yaşam gibi pek çok konuda öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Konferans sonrası Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadık Kılıç ve Genel Sekreter V. Doç. Dr. Kenan Şahin tarafından Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız’a teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.

ODÜ Basın


Eklenme Tarihi : 13-05-2019 15:26:11