SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI

Ombudsmanlık Kulübü 2. Üniversite Ombudsmanlık Toplulukları Kongresine Katıldı

Üniversitemiz Ombudsmanlık Kulübü olarak, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ev sahipliğinde 21-22 Ekim 2019 Tarihlerinde yapılan 2. Üniversite Ombudsmanlık Toplulukları Kongresine katıldık. 2. Üniversite Ombudsman Toplulukları Kongresi Açılış Töreni’nde 100 üniversiteden kongreye katılan kulüp temsilcileri, danışman hocaları, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Yusuf Tekin, Kamu Denetçileri Yahya Akman, Arif Dülger, Saadettin Kalkan, Celile Özlem Tunçak, AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, akademisyenler ve KDK personeli katıldı. Kongrenin açılış konuşmasında OMBUDSMAN Başkanı Şeref Malkoç özetle;

Malkoç: KDK’nın Hedefi Türkiye’de Kamu Hizmetinin Dünyanın En İyisi Olmasını Sağlamaktır.

Ombudsman Şeref Malkoç yaptığı konuşmada KDK’nın idare karşısında vatandaşın hakkını ve hukukuna korumak için kurulduğunu söyleyip devam etti: “KDK’nın hedefi Türkiye’de kamu hizmet kalitesinin dünyada en iyi yere sahip olmasını sağlamaktır. Biz vatandaşın ücretsiz avukatı, idarenin rehberi olarak arabulucuyuz. Eğer iyi yönetim ilkelerini Türkiye’de yerleştirerek idarenin şeffaflaşmasını sağlarsak iddia ediyorum bugünkü sorunlarımızın yüzde 50’si çözülecektir.” Başdenetçi hukuka uyan gençliğin Türkiye’nin en büyük sermayesi olduğunu ifade etti ve ekledi: “Düzgün, hukuka uygun hareket eden, ahlaklı gençlik Türkiye'nin en büyük sermayesidir, gücüdür. Biz üniversite gençliği arasında adaleti, hakkaniyeti, hak aramayı yaygınlaştırmak için Ombudsmanlık toplulukları kurduk. Ombudsmanlık kültürünü yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Eğer üniversite yıllarınızda bu kulüplerde görev alırsanız ileriki yaşamınızda da hakkaniyetin, barışın ne kadar değerli olduğunu bilerek hareket edersiniz.”

Şeref Malkoç Türklerin tarih boyunca çok büyük işler yaptığını söyledi ve ekledi: “Alparslan Gazi’yle Anadolu’yu fethettik. Yavuz Sultan Selim hazretleri sayesinde, Yemen’e, Hicaz’a, Şam’a hükmettik, Fatih sayesinde İstanbul’u fethettik, işgalden sonra Atatürk önderliğinde Cumhuriyeti kurduk, şimdi de devlet başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde 2023 hedeflerimize başarıyla yürüyoruz.”

Kasapoğlu: Toplumların İlerlemesi Ancak İnsani Adımlar Atılarak Gerçekleştirilebilir

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu konuşmasına toplumsal hayatta önemli bir misyon üstlenen, kaynaştıran, bütünleştiren, Türkiye’nin en genç kurumlarından birisi olan KDK’ya düzenlediği kongre için teşekkür ederek başladı ve sözlerini şöyle sürdürdü: Ombudsmanlığın faaliyetlerinin odağında hakkaniyet yer alır. Hukukun adaletli bir şekilde işlemesi hakkaniyetin tesis edilmesiyle mümkündür. Biz yarının hazırlığını bugünden yapan Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak KDK’nın misyonunun hayati olduğunu düşünüyoruz. Toplumların ilerlemesi ancak insani adımlar atılarak gerçekleştirilebilir. Biz istiyoruz ki dünyanın en genç nüfusa sahip ülkelerinden birisi olarak gençlerimiz bütün ilişkilerinde hakkaniyeti gözeten, adaleti elden bırakmayan güçlü bireyler olarak yetişsinler.”

Bakan Kasapoğlu KDK’nın Ombudsmanlığı ve hak arama kültürünü gençler arasında yaygınlaştırmak için yaptığı çalışmalar neticesinde hakkaniyetin kurumsallaşacağını ifade etti ve şunları söyledi: “Son günlerde ülkemizin maruz kaldığı ikiyüzlü ve haksız tavırlar karşısında gençlerimizin dünyayla adalet, merhamet, umut ve vicdanları üzerinden iletişim kurması elzem hale geldi. Gençliğimizin, ikiyüzlülüğe karşı, Fransa’yla yapılan futbol maçında yaşananlarda olduğu gibi, ‘zalimin yüzüne zulmünü haykıran’ Cumhurbaşkanımız önderliğinde sesinin çıktığını görerek gurur duyduk.” dedi. 2.üniversite Ombudsmanlık toplulukları kongresinin ikinci günü etkinlikleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, 15 Temmuz Şehitler Anıtı, Anadolu medeniyetler müzesi, TBMM ve KDK başkanlığı ziyaret edildi. KDK merkezinde Topluluk danışman ve temsilcileriyle toplantılar yapıldı, gelecek dönem faaliyetleri planlandı.


Eklenme Tarihi : 31-10-2019 16:07:49