Yaşamın Kıyısında Göçmenler Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz Sosyoloji Kulübü tarafından "Yaşamın Kıyısında Göçmenler" konulu konferans düzenlendi. Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konser Salonunda gerçekleşen programa konuşmacı olarak katılan Ordu İl Göç İdaresi Müdür Vekili Abdulkadir KATIRCIOĞLU; göç çeşitleri ve mülteci statüsü konularında bilgi verdi. Konuklarımız, ülkemize Irak'tan göç etmiş bir anne ve kızının; Irak' ta başlayan ve göç sonrasına dek uzanan zorluklarla dolu hikayesini kendi ağızlarından duyma imkanı buldu. Günümüzün en büyük sorunu olan mülteci konusuna dikkat çekmek isteyen kulübümüz; fotoğraflar eşliğinde göç nedenleri, göç edilen ülkenin seçiminde  etkili faktörler, Suriye ile ilgili istatiksel veriler ve doğru bilinen yanlışlara değindi. Çeşitli ülkelerden mültecilerle yapılan röportajların da sunulduğu konferans sonunda, Sosyoloji Kulübü Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Murat Yüksel, İl Göç İdaresi Müdür Vekili Abdulkadir Katırcıoğlu' na teşekkür belgesini takdim etti.

Eklenme Tarihi : 25-12-2019 16:39:02