Tıp Öğrencileri Kulübü Organ Bağışı Etkinliği Gerçekleştirildi

Ordu Üniversitesi Tıp Öğrencileri Birliği Kulübü 5 Kasım 2016 Cumartesi günü Ordu merkez Tahıl Pazarı mevkiinde doku ve organ bağışı hakkında farkındalık yaratmak amacıyla bir etkinlik düzenlediler. Etkinliğe 30’a yakın tıp fakültesi öğrencisi katılarak halkı bilinçlendirip organ bağışının önemi hakkında bilgiler içeren broşürler dağıttılar. Daha sonra da istekli ve duyarlı Ordu halkı gönüllü olarak organ bağışı formu doldurdu. Toplamda 121 kişiden organ bağışı alan tıp fakültesi öğrencilerine Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik NOYAN, Tıp Öğrencileri Birliği Kulübü Akademik Danışmanı Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nilay TAŞ, Ordu Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Özgür ENGİNYURT hocalarımız etkinliğe katılarak destek verdi. Tıp fakültesi öğrencileri bu konuda oluşturmaya çalıştıkları bilincin yayılması için akıllardaki soru işaretlerini giderebilmek adına halkın sorularını cevaplayarak onların önyargılarını kırmaya çabaladılar. Organ bağışı bekleyen binlerce insana umut olabilmek adına çıktıkları bu yolda geleceğin doktorları olarak halkın bağış verme isteğini gören öğrenciler yıl içinde yapacakları diğer etkinlikler için de motivasyon topladı.

‘Hayata Bağış’ adı altında gerçekleşen bu etkinlik ile 3-9 Kasım Doku ve Organ Bağışı haftasında Halk Sağlığı Çalışma Kolu Başkanı Eda Nur ÇAKIR etkinliğin amacını insanların organ bağışı konusundaki korkularını, endişelerini kafalarındaki soru işaretlerini gidererek başka insanlara yardım etme konusunda onları bilinçlendirmek, organ bekleyen hastalara umut olabilmek, vefatları durumunda organlarının ihtiyacı olan hastalara iletilerek yeniden yaşam bulmasını sağlayabilecekleri bilincini yaratmak olarak belirtti.