Engelli Parkuru Etkinliği Gerçekleştirildi

Ordu Üniversitesi  Tıp Öğrencileri Kulübü, 15 Aralık 2016 Perşembe günü, 12.00-13.00 saatleri arasında Engelli Parkuru etkinliğini gerçekleştirdi. Tıp Fakültesi öğrencilerinin engellilerin günlük hayatta dışarıda yürürken yaşadığı zorlukları daha iyi anlayabilmek amacıyla yapmış oldukları etkinliğe ,üniversitemizin diğer öğrencileri ve Tıp Fakültesi öğretim üyeleri de destek verdi.

Tıp Öğrencileri Kulübü Halk Sağlığı Çalışma Kolu ve İnsan Hakları ve Barış Çalışma Kolunun ortak planladığı etkinlikte, katılımcılar ellerinde çubuk ile gözleri bağlı olarak ya da tekerlekli sandalye ile çeşitli engellerin bulunduğu parkuru tamamlamaya çalıştılar. Parkuru tamamlayan katılımcılarla röportaj yapılarak, katılımcılardan yaşadıkları zorlukları anlatmaları istendi. Röportajda katılımcılar engelli yaşamanın zor olduğunu, onlara destek verilmesi gerektiğini belirtti. Bir katılımcı ise engelli bir birey olmayı tecrübe ettiği parkurun birkaç dakikasını şöyle anlattı: "Biz 2-3 dakika gözlerimiz bağlı bir şekilde dayanamadık, onların bütün hayatları karanlık... Onlara ne kadar kolaylık sağlayabileceğimizi düşünmeliyiz."

Tıp Öğrencileri Kulübü aldıkları röportajlar ile amaçladıkları farkındalığı oluşturduklarını gördüler. "HAYATI PAYLAŞMAK İÇİN ENGEL YOK!" mesajı  vererek etkinliklerini tamamladılar.