Film ve Dizi yönetmeni Ömer Uğur söyleşi etkinliği düzenlendi.

Üniversitemizde Sinema ve Düşünce Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte Film ve Dizi yönetmeni Ömer Uğur tarafından bir söyleşi gerçekleştirildi.

Ziraat Fakültesi Çotanak Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşi programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Sinema ve Düşünce Kulübü Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ufuk Uğur, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Türkiyede’ki film ve dizi sektörünün tarihse gelişimini anlatan yönetmen Ömer Uğur, 2001 yılında yönetmenliğini yapmış olduğu “Hemşo” filmin geçtiği süreçlerden bahsederek filmi o zamanlar   980 bin kişinin seyrettiğini ve bu izlenme sayısının çok büyük bir sayı olduna dikkat çekti. Uğur ayrıca Türk filmlerine olan ilginin son zamanlarda arttığını, satılan sinema biletlerinin yüzde 60’lık kısmının Türk filmlerine ait olduğunun altını çizdi.

Soru-cevap şeklinde devam eden programda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara Yönetmen Ömer Uğur’a teşekkür belgesi takdim ederek “ Çok verimli ve faydalı bir söyleşi izledik. Son zamanlarda katıldığım en keyifli söyleşilerden biri oldu.” dedi.