“Üniversiteler ve Özgür Bilim “ konulu konferans düzenlendi.

Üniversitemiz Türkeli Tarih Kulübü tarafından “Üniversiteler ve Özgür Bilim “ konulu konferans düzenlendi.

Müzik ve Sahne Sanatları Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Fen Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Derya Bostancı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu eski Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahaeddin Yediyıldız tarafından gerçekleştirilen konferansta yurt dışındaki lisansüstü eğitim sisteminden, gelişmiş üniversitelerdeki öğrencilerin araştırma faaliyetlerinden, Türkiye’nin bilimde bulunduğu konumdan bahsedildi. Yediyıldız, “Bilimde gelişmek için Ar-Ge yapmaya niyetlenmemiz gerekir. Bu niyetin gerçekleştirilebilmesi için de öncelikle ülkemizi bilim yapılabilir, yeni bilgi üretilebilir bir ortama dönüştürme seferberliğine niyet etmemiz lazım.” dedi.

Konferans Fen Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin’in Prof. Dr. Bahaeddin Yediyıldız’a teşekkür belgesi ve Üniversite kütüphanesine yapmış olduğu kitap bağışından dolayı plaket takdim etmesinin ardından sona erdi.