Sahne Sanatı Olarak Öğretmenlik konferansı gerçekleştirildi.

Üniversitemizde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayhan Aydın tarafından “Sahne Sanatı Olarak Öğretmenlik” konulu konferansı gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Çağdaş Eğitim Kulübü akademik danışmanı Yrd. Doç. Dr. Şenol Sezer, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Çağdaş Eğitim Kulübü tarafından organize edilen konferansta Prof. Dr. Ayhan öğretmenlik mesleğinin  dünyanın her yerinde  bir sahne sanatı olarak kabul edilen sanatsal bir meslek olduğunu belirtti. Eğitimin ve öğretimin ne olduğu ve ne kadar önemli olduğu konularına değinen Aydın, öğretmen adaylarına bazı önerilerde bulundu. Aydın, “Dünyanın en soylu, en nitelikli mesleği olan öğretmenliğin hakkını vermelisiniz. Bakmayı değil, görmeyi öğrenmeli ve hayatın derinliğini fark etmelisiniz. Gerçekliğin büyük resmini görüp çocuklara, sorunsuz bir hayatı değil; sorunlarla nasıl başa çıkılacağını öğretmelisiniz. Düşüncenin ve insanlığın tarihini öğrenmeli ve çok okumalısınız. ”şeklinde konuştu.

Konferans, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan’ın Prof. Dr. Ayhan Aydın’’a teşekkür belgesini takdim etmesinin ardından sona erdi.