Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Faaliyetlerine Aralıksız Devam Ediyor

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız, öğrencilerimizin beden ve ruh sağlığını korumak, beslenme, çalışma, dinlenme ve ilgi alanlarına göre boş zamanlarını değerlendirmek, yeni ilgi alanları kazanmalarına imkan sağlamak, sağlık, sosyal durum ve yeteneklerinin gelişmesine imkan vermek amacıyla hizmetler sunmaktadır.

Başkanlığımız, 2016 – 2017 eğitim öğretim yılı içerisinde bu faaliyetlerini önceki yıllara göre arttırarak devam ettirmiştir.

Öğrenci, akademik ve idari  personelimiz için en önemli hizmet alanlarından biri olan beslenme hizmetleri, uzman diyetisyen eşliğinde aylık yemek listeleri hazırlanarak ve yemeklerin günlük kalite kontrolleri yapılarak üniversitemiz yemekhanelerinde rahat ve konforlu bir ortamda sunulmaktadır. Her yıl olduğu gibi  2016 -2017 eğitim öğretim döneminde de  maddi durumu yetersiz olan 300 öğrencimize Başkanlığımız tarafından yemek yardımı yapılmıştır.

Kilo verme (Zayıflama), kilo alma, kilo koruma ve kilo yönetimi,

yaşa ve duruma göre sağlıklı beslenme programları konusunda diyetisyenimiz personel ve öğrencilerimize bireysel danışmanlık hizmeti vermektedir. 2016 – 2017 yılında yaklaşık 600 öğrenci ve personelimiz beslenme

hizmetinden faydalanmıştır.

Başkanlığımız bünyesinde bulunan Psikolojik Danışma ve Rehberlik Biriminde Üniversitemiz öğrencileri ve çalışanları için karşılaştıkları kişisel sorunlar, depresyon, aile ve sosyal ilişkiler, akademik ve iş performansı ile ilgili kaygılar, zorluklar, üniversiteyi yeni kazanan öğrencilerin yaşadığı uyum ve adaptasyon problemleri gibi konularla ilgili destek hizmeti verilmektedir. Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde psikolojik danışmanlık hizmetinden toplam 95 öğrenci ve personel yararlanmıştır.

Engelli birimizce yürütülen çalışmalar kapsamında ise; engelli öğrencilerin öğrenimleri sırasındaki ihtiyaçları tespit edilip, karşılaşabilecekleri engeller öngörülerek fiziki alt yapı (derslik, sınav salonu laboratuar, kütüphane, kafeterya, yemekhane, Üniversite Sosyal tesisleri ,tuvalet vb. yaşam alanları) düzenlemeleriyle engellilerin üniversite yaşamını kolaylaştırıcı, özürlülük ve engelliler konularında program ve projeler geliştirilmiş, durum iyileştirmeye yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca tüm engelli öğrencilerimiz üniversitemizin yemek bursu hizmetinden faydalandırılmıştır.

Öğrencilerimize ders saati dışındaki boş zamanlarında ilgi ve yetenekleri doğrultusunda çalıştırılarak, hem maddi kazanç hem de uygulama becerisi kazanmaları sağlanarak üretken bireyler olarak yetişmelerine katkı vermek amacıyla kısmi zamanlı iş imkanı sağlanmaktadır. 2016 -2017 döneminde 180 öğrencimiz kısmi zamanlı iş imkanından faydalanmıştır.

Öğrencilerimizin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlayan kültür birimimizce; başkanlığımıza  bağlı faaliyet sürdüren 32 öğrenci kulübü tarafından 2016 -2017 yılı içerisinde 98 adet (konferans, tiyatro, konser, seminer, söyleşi, gezi vb.) kültürel faaliyet gerçekleştirilmiştir.

2016 -2017 yılı içerisinde spor birimizce, sportif faaliyetler çerçevesinde üniversitemiz spor takımları tarafından üniversitelerarası ligde 27 branşta, ÜNİLİG’de ise 7 branşta 276 sporcu öğrencimiz ile üniversitemiz başarıyla temsil edilmiştir.

2016 – 2017 sezonunda Üniversitemiz Voleybol (erkek), Hentbol (bay-bayan) takımlarımız Üniversiteler arası ligde 1. lige yükselmiştir. Voleybol (bayan), Basketbol (erkek), Futbol (erkek), Korfbol, Badminton takımlarımız ise 2. Ligde müsabakalara devam etmektedir.

Bireysel sporlarda ise sporcu öğrencilerimiz Üniversiteler arası şampiyonalarda Judo dalında 1 Türkiye birinciliği, 2 Türkiye ikinciliği, Taekwondo dalında 2 Türkiye ikinciliği, bir Türkiye üçüncülüğü, ve Muay Thaı dalında 2 Türkiye ikinciliği ve 1 Türkiye üçüncülüğü derecelerini elde etmişlerdir.

Bunların yanı sıra her yıl geleneksel olarak düzenlenen Üniversitemiz spor şenlikleri 2016 – 2017 eğitim öğretim yılında da futbol, voleybol, basketbol, bilek güreşi, bisiklet, masa tenisi dallarında  2500 öğrencinin katılımıyla tamamlanmıştır.