Yapımcı- Senarist-Yönetmen Murat TÜMER öğreniclerile mesleki deneyimlerini paylaştı.

Güzel Sanatlar Fakültesinde gerçekleştirilen etkinliğe Yeni Medya Kulübü akademik danışmanı Doç. Dr. Mehmet YILMAZ, Prof. Dr. Hasan SEVGİLİ, Doç. Dr. Funda ALTIN, Yrd. Doç. Hatice ÇÖKLÜ, Yrd. Doç. Asya KAHRAMAN ve öğrenciler bu eğitici etkinliğe katılım gösterdi.

Yeni Medya Kulübü tarafından organize edilen etkinliğe konuk olan Yapımcı-Yönetmen-Senarist Murat TÜMER mesleki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi bölümünden mezun olan Tümer ‘2003-2004 yılında bir tiyatro topluluğunda bu sektöre başladım. O dönemde sektörde kendime bir şeyler katmak istediğim için Tiyatro müziklerine merak saldım. Yeterince tiyatroda vakit geçirip harmanlandıktan sonra 2007 yılında kendimi çekmeye başlayarak sinema sektörüne katıldım ve kısa metraj film çekmeye başladım. 2011 yılında ilk kısa metraj filmim ‘Top’u çektim. Bu konuyu şeçme sebebim ise çocukluk döneminde dayatılan baskılar (cinsiyet rolleri vb.) yüzünden homofobik biri haline gelme veya gelme isteği yüzünden hayatı yaşayamamayı dile getirmekti. Yönetmenliğini üstlendiğim bu filmimde birçok ödül sahibi oldum. 2015 yılında yapımcılığını üstlendiğim ‘Vitrin’i çektik. Bu filmde ise yalnızlığı, aile isteğini, dış görünüşün insanlar üzerindeki etkisini konu aldım. . Vitrin filmine aşırı derecede gereksiz bir bütçe ayırdım. Fakat filmi izlediğim zaman olayların ilerleyişinde kopukluk olduğu çok açıktı. Gerçekdışı bir gösterim olmuştu. Ama bu beni yıldırmadı ve 2017 yılında son kısa metraj filmim olan ve yönetmenliğini üstlendiğim ‘Dört Zait’i çektim. Bu filmimde Sait Faik Abasıyanık’ın mahalle kahvesinde geçen bir öyküsünü konu aldım. Bu öyküyü senaryolaştırmak için tabi ki Darüşşafaka’dan telif hakkı aldım. Çünkü Sait Faik ABASIYANIK tüm telif haklarını Darüşşafaka’ya bırakmıştı. Onlar da bana karşı desteklerini son derece hissettirdiler.’ dedi.

Senarist-Yapımcı-Yönetmen Murat TÜMER ‘Filmin hazırlık aşaması yani işin mutfağı çok önemlidir. Bir filmin yönetmenliğini üstlendiğiniz zaman filmin tüm günahlarını da üstlenmiş olursunuz. Siz Ordudasınız ama New York’ta gibisiniz. İhtiyacınız olan şey ise sadece fikir ve sağlam dostluklar.’ diyerek öğrencilere büyük destekte bulundu.