Tiyatro Festivali “Uyarca” Oyunu ile Başladı

13.04.2018

Üniversitemiz Tiyatro Kulübü (Tiyatrodü) tarafından geleneksel hale getirilen Tiyatro Festivali “Uyarca” oyunu ile başladı.

Her yıl tiyatro festivalleri düzenleyen ve çeşitli tiyatro topluluklarını ağırlayan Tiyatrodü üyeleri festival kapsamında Friedrich Dürrematt'ın 1972'de yazmış olduğu, cesetleri çözeltide sıvıya dönüştüren bir bilim insanı, akıllara zarar bir cinayet şebekesi ve birbirinden tuhaf ilişkileri konu edinen “Uyarca” adlı oyunu sahneye taşıdı.

Festivalin ikinci gününde Ufuk Üniversitesi Tiyatro Topluluğu tarafından “Hangisi Karısı” adlı oyun, üçüncü gününde Balkan savaşı yıllarında köhne bir ibadethaneden evrilen psikiyatri kliniğinde, kendi dünyalarında inşa ettikleri saraylarında nefes alan altı insan ve doğrularının esiri bir doktoru konu edinen Albay Kuş oyunları sahnelendi.

Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve 7 gün boyunca devam edecek olan festivalin devamında Ordu Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nün tarafından hazırlanan “Mülteci” ve “Metinlerle Shakespeare Parodisi” ile “Uyarca” ve “Albay Kuş” oyunu yeniden sahnelenecek.

ODÜ Basın