Şiir Gecesi Etkinliği Düzenlendi

Üniversitemiz Türkoloji Kulübü öğrencileri tarafından düzenlenen şiir dinletisinin bu yıl ikincisi gerçekleştirildi. Etkinliğe, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur ERGİN Akçin, öğretim üyeleri ve öğrenciler ilgi gösterdi. Şahsanem San, Yücel Kayıran’ın “Beni Hiç Göremezsiniz” ve isimsiz bir kadın şairin “Öyle Bir Zamanda Gel ki Vazgeçmek Mümkün Olmasın” şiirlerini; Miray Tekdiken, Ataol Behramoğlu’nun “Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir Şey Var” şiirini; Yasin Yapıcı, Bertolt Brecht’in “Tahteravalli” ve Nazım Hikmet Ran’ın “Ben İçeri Düştüğümden Beri” şiirlerini; Nur Seda Şimşek kendi yazdığı “Artık Yaşlandık” ve Adnan Yücel’in “Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek” şiirlerini; Sebahat Karaaslan, Tevfik Fikret’in “Han-ı Yağma” şiirini; Bedri Dalgakıran, Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Ben Ölecek Adam Değilim” ve Şükrü Erbaş’ın “Senin Korkuların Benim İnceliğim” şiirleri; Keziban Çakır, Hasan Ali Toptaş’ın “Derin Yalnızlık” şiirini; Enes Demir, Ataol Behramoğlu’nun “Aşk İki Kişiliktir” ve Abdullah Eren’in “Muamma” şiirlerini; Fatih Çetin, Sezai Karakoç’un “Mona Rosa” şiirini; Emin Sarıtaş Nazım Hikmet Ran’ın “Davet” şiirini; Birgül Fedai, Namık Kemal’in “Vatan Mersiyesi” şiirini okudular.

Öğrencilerin toplu şekilde okudukları Yahya Kemal Beyatlı’nın “Akıncılar” şiiri ile Nazım Hikmet Ran’ın “Davet” şiirleri ile Namık Kemal’in “Vatan Mersiyesi” şiiri dikkat çeken performanslar arasında sayılabilir. Şiir dinletisi, M. Kemal Atatürk’ün “Vatanın Bağrına Düşman Dayasın Hançerini /

Bulunur Kurtaracak Bahtı Kara Maderini” sözünün öğrenciler tarafından grup halinde söylenmesiyle son bulmuştur. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin tarafından yapılan kısa konuşmanın ardından öğrencilere katılım belgeleri takdim edilmiştir.