Üniversitemiz Öğrenci Kulüpleri Tarafından Çeşitli Etkinlikler Düzenlendi

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci kulüpleri tarafından çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Yesevi İklimi Çalıştayı

21. Yüzyıl Gençlik ve Münazara Kulübü tarafından 02-04 Mayıs 2018 tarihleri arasında Yesevî İklimi Çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştayda kulüp öğrencileri hazırlamış oldukları konular hakkında düzenledikleri bildirilerin sunumunu yapıp dinleyicilerin sorularını yanıtladılar. Alan meraklılarının rağbet ettiği çalıştay, katılımcıların hazırlamış olduğu Divân-ı Hikmet dinletisiyle son buldu.

Çocuk İşçiliği ve Erken Evlilik

Sosyal Farkındalık Kulübü tarafından dünyada ve Türkiye’deki çocuk işçiler ve erken evliliğe dikkat çekildi.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konser Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe kulüp akademik danışmanı Doç. Dr. Filiz Zayimoğlu Öztürk, akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.

Gerçekleştirilen etkinlikte çocukların yüzde 78’inin kayıt dışı çalıştırıldığına, iş kazası sonucu hayatını kaybeden çocuk işçi sayısının her geçen yıl arttığına vurgu yapıldı. Bununla birlikte Afganistan, Yemen, Hindistan ve Somali gibi ülkelerde kız çocuklarının 10 yaşında evlendirildikleri ifade edilirken erken yaşta evliliğin eğitim seviyesinin düşmesi, cinsel hastalıkların artması, erken hamileliğe bağlı ölümlerin yükselmesi gibi farklı sorunları da beraberinde getirdiğine dikkat çekildi.

Dans Kulübü Tarafından Dans Gösterisi Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Dans Kulübü tarafından modern dans, Arjantin tango ve vals içerikli dans gösterisi düzenlendi.

Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe kulüp akademik danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Yasin Akyüz, akademik ve idari personeller ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Modern danslar, Arjantin tango ve vals danslarının sahnelendiği programda ayrıca samba, cha cha, pasadoble, klasik tango ve modern tango gibi çeşitli dans gösterileri de yapıldı.

Program sonrası Dr. Öğr. Üyesi Yasin Akyüz dans eğitmeni Fridon Koncelidze’ye, Dr. Öğr. Üyesi Burkay Cevahiroğlu ise dans eğitmeni Hakan Usta’ya teşekkür belgelerini takdim etti.