SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI

Dünya Diyabet Günü Etkinliği Gerçekleştirildi

Dünya Sağlık Örgütü'nün geleceğin en yaygın hastalıklarından biri olacağını vurguladığı diyabet; 2006 yılında Birleşmiş Milletler tarafından kronik, komplikasyonlarla birlikte seyreden, pahalı ve halk sağlığını etkileyen ciddi bir salgın hastalık olarak tanımlanmıştır. Hastalığın tam adı  Diabetes Mellitus’ dur ve Yunanca da şekerli idrar anlamına gelir.

Özellikle hızlı sosyal ve kültürel değişimler, nüfusun yaşlanması, kentleşme oranındaki artış, fiziksel aktivitelerde azalma, sağlıksız yaşam tarzı ve davranış biçimleri gibi nedenler diyabeti tetikleyen durumlardır.

Her yaş grubu için tehdit oluşturan, yaşam kalitesini azaltan, erken ölüme neden olabilen , kardiyovasküler sistem, böbrekler ve gözler başta olmak üzere tüm vücutta kalıcı hasarlara yol açan bir hastalık olan diyabet hakkında bilinçliliği artırmak  amacıyla 14 kasım tüm dünyada ‘Dünya Diyabet Günü’ olarak kutlanmaktadır.

Üniversitemizde de bu vesileyle Tıp Öğrencileri Kulübü ve Ordu Üniversitesi Eğitim ve  Araştırma Hastanesi tarafından “Diyabet İçin Sen de Hareket Et”  adında ortak bir etkinlik gerçekleştirildi. Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılarımız Doç. Dr.Ülkü Karaman ve Dr. Öğr. Üyesi Atakan Savrun’ unda aralarında bulunduğu 100 kişinin üzerinde katılımcı ,14 Kasım 2019 Perşembe günü , ilimiz merkez Saraycık Beldesi sınırları içerisinde bulunan Yoroz Kent Ormanı zirvesine yürüdü. Bu önemli etkinlikte doğru beslenme ve fiziksel aktivitenin diyabetten korunmadaki önemine vurgu yapıldı.


Eklenme Tarihi : 18-11-2019 11:32:59