Tiyatro Kulübü tarafından “Düğün ya da Davul” isimli tiyatro oyunu sahnelendi

Haşmet Zeybek’in yazdığı ,geleneksel köy seyirlik oyunlarımızdan olan “Düğün ya da Davul” neredeyse klasikleşmiştir ve kırk beş yıldır sahnelerde oynanmaktadır. Günümüze kadar güncelliğini ve sosyal eleştirisini korumayı başarmıştır. Göstermeci biçiminin egemen olduğu oyunda, geleneksel Türk Tiyatrosu öğelerinden Karagöz, Ortaoyunu, Meddahlık ve Köy Seyirlik oyunlarının özelliklerinden büyük ölçüde yararlanılır. “Düğün Ya da Davul” kız isteme geleneğinden köy düğününe uzanır; Anadolu insanının gündelik yaşamı, gelenek ve görenekleri anlatılırken, bir köyün sosyal yapısından yola çıkılarak bir ülke panoraması çizilir.

Üniversitemizde Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda 29 Kasım 2019 tarihinde saat 19:00 ‘ da sergilenen “Düğün Ya da Davul” izleyiciler tarafından büyük bir beğeniyle karşılandı. Oyunda emeği geçen bütün öğrencilerimize özveri ile hazırlandıkları için teşekkür ederiz.

Eklenme Tarihi : 05-12-2019 14:07:36