Üniversitemiz Tıp Öğrencileri Kulübü 1 Aralık Dünya AIDS Günü nedeniyle "AIDS Farkındalık Etkinliği" ni gerçekleştirdi

İlk çıkışı 1960’lı yıllara ve ilk tanısı da 1980’li yılların başına dayanan HIV enfeksiyonu, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ciddi bir halk sağlığı ve toplumsal sorundur. HIV/AIDS ile ilgili bilinç ve farkındalık oluşturmak amacıyla 1988 yılı itibariyle 1 Aralık ; Dünya Sağlık Örgütü tarafından "Dünya AIDS Günü" olarak kabul edilmiştir. Birleşmiş Milletler AIDS Ortak Programının yayınladığı rapora göre 2018 yılında dünya genelinde 770 bin kişi AIDS nedeniyle hayatını kaybetmiştir. Veriler günümüzde 37 milyon civarında insanın HIV taşıdığını göstermektedir. Virüs ve hastalık ile ilgili bilinç düzeyi yetersizliğiyle hastalık daha fazla yayılmakta ve HIV pozitif bireyler; ön yargılar nedeniyle ayrımcılığa maruz kalmaktadır.

Üniversitemiz Tıp Öğrencileri Kulübü AIDS hastalığının önemine, doğru bilinen yanlışlara ve önyargılara dikkat çekmek için “AIDS Farkındalık Etkinliği” ni gerçekleştirdi.1 Aralıkta Atatürk Bulvarındaki Alışveriş Merkezinde yapılan etkinliğe vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi.

Eklenme Tarihi : 05-12-2019 14:12:19