Hayata Bağış - Organ Bağışı Etkinliği Düzenlendi

Üniversitemiz Tıp Öğrencileri Kulübü tarafından 'Hayata Bağış' isimli konferans düzenlendi. Açılış konuşmasını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Niyazi Taşçı'nın yaptığı konferansta ;İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı  Doç. Dr. Şevket Pekdemir, Anesteziyoloji  ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Zübeyir Cebeci ve Organ Nakli Koordinatörü Dr. Mithat Yağlı sunumlarını gerçekleştirdi. Organ bağışı nedir? Şartları  nelerdir? Hangi organ ve dokularla bağış yapılabiliyor? Organlar adaletli bir şekilde ihtiyacı olanlara nakledilir mi? Bağışta izlenen prosedürler nelerdir? Dinimizde ve diğer dinlerde organ bağışının yeri nedir?  gibi konuyla ilgili merak edilen pek çok soruya açıklık getirildi. Ülkemizde geçmiş yıllara göre organ bağışında artış yaşansa da bu artışın canlıdan canlıya yapılan organ nakilleri düzeyinde olması ve kadavra nakillerinde elle tutulur bir artış sağlanamaması, organ nakli bekleyenlerin sayısının 30 bin kişiye yaklaşmış olması nedeniyle; bu ciddi artışa dikkat çekmek, organ nakli konusunda üniversitemiz öğrencilerini bilgilendirmek amacıyla düzenlenen  konferans sonunda konuşmacılarımıza Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Niyazı Taşçı tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi .Toplu fotoğraf çekimi ardından ,kurulan stantlarda gönüllülerimiz bağış formlarını doldurdu.

Eklenme Tarihi : 17-12-2019 11:28:19