Filmlere Eleştirel Bakış' ta BUĞDAY Filminin Gösterimi Yapıldı

Üniversitemiz Kritik Analitik Düşünme ve Sosyal Gelişim Kulübü tarafından, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konser Salonunda "Filmlere Eleştirel Bakış" adı altında "Buğday" filminin gösterimi gerçekleştirildi. Semih Kaplanoğlu tarafından yazılıp yönetilmiş, bilimkurgu türündeki siyah-beyaz sinema filmi olan Buğday; kuraklık, açlık, mülteciler ve genetik değişiklikleri ele alır. Filmin başrollerini Jean- Marc Barr, Ermin Bravo ve Grigoriy Dobrygin paylaşmaktadır. Yapımı 5 yıl süren ve özgün dili İngilizce olan Buğday' ın çekimleri ABD, Almanya ve Türkiye' de gerçekleştirildi. Kaplanoğlu’nun ilhamını Kuran’daki Musa ve Hızır peygamberlerin yolculuğu kıssasından alan 124 dakikalık film gösterimi sonrasında Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Yusuf Bahri Gündoğdu' nun moderatörlüğünde interaktif olarak filmin eleştirisi yapıldı.

Eklenme Tarihi : 24-12-2019 12:09:10