Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Yeni Eğitim Dönemine Hazır

Ordu Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı öğrenci odaklı çalışmalarına artan bir ivmeyle devam ediyor. Öğrencilere yeterli ve kaliteli düzeyde beslenme, barınma, sağlık, kültür ve spor alanlarında öğrencilerin sosyal ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamak için yeni eğitim öğretim döneminde de hizmet sunmayı amaçlıyor.

Bu amaçla öğrencilerin ilgi alanlarına göre boş zamanlarını değerlendirmek, sosyal gelişimlerine katı vermek, dinlenme ve eğlenme alışkanlıkları kazanmalarını sağlamak amacıyla kurulan 24 öğrenci kulübü ile faaliyet gösteren SKS bünyesinde; 2015-2016 eğitim öğretim yılında kültürel ve sportif faaliyetler kapsamında öğrenci kulüpleri tarafından toplam 52 etkinlik gerçekleştirildi.

Öğrencilerin gerek sağlık gerekse sosyal durumlarının iyileşmesine, yeteneklerinin ve kişiliklerinin gelişmesine imkan verecek hizmetler sunmak, onları ruhsal ve bedensel yönden sağlıklı bireyler olarak yetiştirmek, birlikte düzenli ve disiplinli çalışma, dinlenme ve eğlenme alışkanlıkları kazandırmak amacıyla düzenlenen sportif faaliyetler kapsamında Türkiye Üniversitelerarası Boks Şampiyonası, Üniversitelerarası Halk Dansları Müsabakaları, TMOK Fair Play Üniversiteler Kervanı ve Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Ayrıca değişik sportif branşlarda üniversitelerarası 35 müsabakaya katılan Üniversitemiz, takımları ve bireysel sporcularıyla önemli başarılar elde etti.

Üniversitemizde her yıl geleneksel olarak yapılan spor şenlikleri kapsamında futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, bisiklet, bilek güreşi ve halı saha müsabakaları yapılıyor. Aynı zamanda konusunda uzman antrenörler eşliğinde akademik ve idari personele yönelik yüzme kursu ve halı saha turnuvaları da düzenlenmektedir. Öğrenim gören öğrencilere Cumhuriyet Yerleşkesi ve diğer yerleşkelerde kaliteli ve sağlıklı bir şekilde barınma ve beslenme hizmetleri sunmanın yanı sıra personel ve öğrencilere; psikolojik danışmanlık hizmeti ve uzman diyetisyen eşliğinde sağlık, beslenme ve diyet hizmetleri konusunda kişiye özel programlar hazırlanarak danışmanlık hizmeti de verilmektedir.