ODÜBİK İlk Etkinliğini Gerçekleştirdi

2016-2017 eğitim ve öğretim yılına kurulan ve faaliyetlerine ekim ayında başlayan Ordu Üniversitesi Bisiklet Kulübü (ODÜBİK) ilk etkinliğini gerçekleştirdi.

ODÜBİK, Fen Edebiyat Fakültesi Seminer Salonunda bisiklet gezgini Kadir Daşbaşı ve “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”nu Ordu’da düzenleyen Neşe Şenocak ile söyleşi yaparak gerçekleştirdi.

Bisikleti Simurg ile Kafkaslar, Balkanlar ve Avrupa’da 11 ülkeyi gezen ve 3 bin 700 kilometre yol kat eden Kadir Daşbaşı, bisiklet ile gezmenin güzel yönlerini, seyahati sırasındaki anılarını resimler ve videolar eşliğinde öğrencilerle paylaştı.

Türkiye’de eş zamanlı olarak 27 il ve ilçede gerçekleştirilen “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”nu Karadeniz Bölgesi'nde sadece Ordu’da gerçekleştiren Neşe Şenocak, bisiklet turunun detaylarını anlattı. Kadınların bisiklete olan bakış açısını değiştirmek gerektiğine vurgu yapan Şenocak, kadınların rahat ve özgür bir şekilde bisiklet sürmeleri gerektiğini, toplumun kadınlara, bisiklete ve özellikle kadın bisiklet sürücülerine daha anlayışlı olunması gerektiğini dile getirdi.

Söyleşi öğrencilerin bisiklet kullanma ve bisiklet turu ile ilgili sorularının ardından sona erdi.