Tıp Öğrencileri Kulübü 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında yaptıkları Hayata Bağış etkinliğinde ‘’İzin Verin Yaşasınlar’’ dedi.

Tıp Öğrencileri Kulübü  11 Kasım 2017 Cumartesi günü Organ Bağışı’na farkındalık yaratmak ve halkı bu konuda bilinçlendirmek için Hayata Bağış adlı bir etkinlik düzenlediler.  Halkın Organ Bağışı konusundaki çekincelerine cevap verebilmek adına bir araya gelen 30 tıp öğrencisi etkinlik öncesinde Üniversitemiz öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebru Çanakçı’ dan bu konuyla ilgili eğitim aldılar. Hafta sonu da öğrendiklerini Tahıl Pazarı’nda yaptıkları etkinlik ile halka aktardılar. Etkinlik sırasında broşür dağıtımı yaparak bilgilendirme yapan öğrenciler yaklaşık 600 kişiye ulaştı. Etkinlik sonunda organ bağışında bulunan 100 kişinin bağış formları Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’ne teslim edildi. Düzenlenen etkinlik organ bağışına gönüllü olan kişilerin yeşil kurdele astıkları panonun önünde fotoğraf çekimi ile sona erdi.