Gıda Kulübünden ‘Kahvaltının Önemi’ Adlı Tiyatro Oyunu

Ordu Üniversitesi Gıda Kulübü, kahvaltı yapmanın önemini ilkokul öğrencilerine anlatmak ve öğrencilere kahvaltıyı sevdirmek için tiyatro gösterisi düzenledi.

Ulubey ilçesindeki Ulubey İlkokulunda düzenlenen etkinlikte üniversiteli öğrenciler, kahvaltının küçük yaştaki çocukların zihinsel ve bedensel gelişimleri üzerindeki etkilerini, hazırladıkları tiyatro gösterisi ile öğrencilere anlattı. Özellikle anneleri çalışan öğrencilerin kahvaltı yapma alışkanlıklarının düşük olması ve günün en önemli öğünlerinden mahrum kalmalarına dikkat çeken üniversiteliler, hazırladıkları tiyatro gösterisini 20 kişilik ekiple sundu. Tiyatro gösterisi sonunda gıda kulübü öğrencileri tarafından yazılıp bestelenen şarkı coşkuyla söylendi.

Düzenli beslenmede kahvaltı yapmanın öneminin anlatıldığı tiyatro gösterisinin önümüzdeki günlerde diğer okullarda da sahneleneceği belirtildi. Gıda Teknolojisi öğrencileri tiyatro etkinliğinin akabinde Ulubey’deki annelerle, kahvaltının önemi hakkında bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için buluşmaya hazırlanıyor.